Ortaokulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Başak KURU başkanlığında yürütülen “BREAKFAST CULTURE” adlı Proje eTwinning’den tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 2021 yılı Ağustos ayında ” eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü” almıştı. 2. aşama olan Avrupa Kalite Etiketi Ödülü için değerlendirme yapılmış ve “etwinning Avrupa Kalite Etiketi Ödülü “ almaya hak kazanmıştır. Bu başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyoruz.

eTwinning Nedir?

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullara yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning Kalite Etiketleri Nelerdir?
Ççok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarta ve Avrupa standartına ulaştığını belirtmektedir. Ulusal Kalite Etiketi çok iyi niteliklere sahip eTwinning projelerine sahip öğretmenlere verilir ve projenin kendi ülkelerinde belirli bir kalite seviyesine ulaşmış olduğunu gösterir. Avrupa Kalite Etiketi ise, ikinci bir başarı işareti olup, projenin belirli bir Avrupa standartına ulaştığını göstermektedir.

eTwinning Projesinin Adı: Breakfast Culture

eTwinning Projesinin Konusu : Belirlenen plan doğrultusunda projedeki tüm okullarla işbirliği içinde farklı web 2.0 araçlarını kullanarak ülkelerin kahvaltı kültürlerini İngilizce sunumlar ve etkinliklerle öğrenmek. Farklı ülkelerin kahvaltı kültürlerini besin içerikleri yönünden inceleyip sağlıklı beslenme konusunda fikirler öne sürmek.

eTwinning Projesinden Sorumlu Öğretmen Başak KURU / Fen Bilimleri Öğretmeni

eTwinning Projesindeki Görevli Öğrenciler: Eylül ÖZALP, Bahar ÖZCAN, Emir Sergen AKAR, Ece Naz GARİP, Zelal Ece ÇELİK, Tuna GÜLER, Bedirhan GÜLTEKİN, Azra KURT, Burakhan DİKER, Belinay Beria KAZANCI, Irmak YILMAZ, Elvin Özgenç

eTwinning Projemizin Yurtdışı Ortakları hangi Ülkelerdir? : İtalya ve Hırvatistan